top of page

ma 29 jan

|

Het Predikheren

Di Prima - jazz meets beat poetry

The revolution will not be televised, maar ze vindt wél in mechelen plaats! Hanna Desmet en muzikanten brengen ode aan Diane di Prima - feministe, activiste en beat-icoon, auteur van de Revolutionary Letters en Loba, uitgever van The Floating Bear, Hanna-in-spe, een revolutionaire visionaire.

Di Prima - jazz meets beat poetry
Di Prima - jazz meets beat poetry

Tijd en locatie

29 jan 2024, 20:00 – 21:15

Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

The only war is the war against the imagination - Diane di Prima 

Hanna Desmet is woordkunstenaar en literair organisator. Ze is lid van het collectief Hyster-x, begeleidt het woord- en muziekfestival ‘Murmures’, en neemt de presentatie van De Sprekende Ezels te Gent voor haar feilloze rekening. Na een dolle jazzpoetry tournee in Zuid-Afrika en de import van kabelbacteriën in ruil voor een stevige portie Hericium Erinaceus, zoekt ze op Maandrang het experiment op met een voorstelling rond het oeuvre van beatnikpoëet en activiste Diane Di Prima. Tickets voor deze unieke avond kan je op digitale wijze alhier aanschaffen mits transfer van enige monetaire waarde.

Samen met muzikanten Pieter Mortier (contrabas), Werend Van den Bossche (saxofoon, klarinet) en Cyriel Vandenabeele (elektrische gitaar) ging ze aan de slag met het oeuvre van Di Prima, die als vrouwelijke stem in een mannenwereld al in de jaren vijftig thema's als (eco)feminisme en sociale ongelijkheid aansneed. Het resultaat van deze samenwerking is een cross-over performance waarbij poëzie en (jazz)muziek zowel met elkaar versmelten als contrasteren. 

Diane di Prima (1934 - 2020) was dichteres, feministe, activiste en beat-icoon, auteur van de Revolutionary Letters, uitgever van The Floating Bear, dichteres van dienst op The Last Waltz, en herhaaldelijk door de FBI gearresteerd wegens zogenaaamde osceniteit in de jaren 60. Haar omgang met Allen Ginsberg, Timothy Leary, Anne Waldman, William Burroughs en Gregory Corso maakte het er niet beter op :-) Di Prima is al dat u en ik dienen te kennen en lezen en begrijpen en reciteren en eten en orchestreren voor de rest onzer dagen, beginnende met Loba, dat beschouwd wordt als haar meesterwerk. 

The revolution will not be televised, maar ze vindt wél in Mechelen plaats! 

 Inkom: € 7,00 basistarief - € 1,50 UiT-pas met kansentarief

Foto (c) Michiel Devijver

Deel dit evenement

bottom of page