top of page

vr 09 feb

|

Stadsschouwburg

Gainsbourg (Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault)

De niet te missen afsluiter van Maandrang 2024 is niets minder dan een spetterende, eigenwijze benadering van het niet te categoriseren, immer frisse en bewogen oeuvre van cultfiguur en eminence provocative Serge Gainsbourg.

Gainsbourg (Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault)
Gainsbourg (Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault)

Tijd en locatie

09 feb 2024, 20:15 – 22:00

Stadsschouwburg, Keizerstraat 3, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Lucien Ginsburg (1928-1991) evolueerde van rebelse, jobhoppende jazzmuzikant en crooner in Parijse nachtclubs naar de alom bekende artiest en provocateur Serge Gainsbourg. Zijn met humor, erotiek, subversie en woordspelingen doordrongen nummers maakten van hem een van de meest invloedrijke artiesten ter wereld.  Het Brussels Jazz Orchestra brengt samen met de Franse zangeres Camille Bertault een ode aan dit icoon van de Franse muziek. Originele songs van de mythische Gainsbourg liggen aan de grondslag van nieuwe BJO-arrangementen van Pierre Drevet, Dieter Limbourg, Nathalie Loriers, Gyuri Spies en Frank Vaganée. Tickets voor deze poëtische uitspatting vind je …. hier! 

Serge Gainsbourg is een figuur die nog steeds inspireert, fascineert, triggert en provoceert. Voor dit project werden 12 nummers van Gainsbourg gearrangeerd door (vrienden van) BJO musici, waaronder de klassiekers 'Je suis venu te dire que je m'en vais' en 'Couleur Café'. Brussels Jazz Orchestra liet zich inspireren door Gainsbourgs originele songs, zijn veelbesproken persoonlijkheid en de ongeëvenaarde stempel die hij als muzikale kameleon (met roots in de jazz) op de Franse muziek drukte.

De Franse zangeres Camille Bertault is een rijzende ster aan de jazzhemel. Ze begeeft zich op indrukwekkende en sensuele wijze op het muzikale speelveld tussen jazz, chanson en humor en is de gedroomde soliste om het werk van Gainsbourg te vertolken met vocale virtuositeit en verleidelijke subtiliteit.

Deze dame scatte in een Facebookvideo op John Coltrane’s ‘Giant Steps’ en werd door Vanity Fair 'The new voice of jazz' genoemd. En nu gij :-) ! 

Inkom: €22.00standaard - €18.00 -26 jaar - €4.50 UITpas met kansentarief Mechelen

Foto (c) Marco Mertens 

Deel dit evenement

bottom of page