top of page

zo 28 jan

|

Cultuurcentrum Mechelen

Paul Van Ostaijen Special (i.s.m. filmhuis Mechelen)

Mis deze unieke kans niet om De Bankroet Jazz én de muze van Van Ostaijen op groot scherm op splendide en zinsverbijsterende wijze te aanschouwen!

Paul Van Ostaijen Special (i.s.m. filmhuis Mechelen)
Paul Van Ostaijen Special (i.s.m. filmhuis Mechelen)

Tijd en locatie

28 jan 2024, 14:00 – 16:00

Cultuurcentrum Mechelen , Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Voor het eerst sinds jaren kan je De Bankroetjazz op groot scherm komen bewonderen! Dit  dadaïstisch scenario van de hand van Paul Van Ostaijen, geschreven tussen  1919 en 1921, werd pas in 2009 verfilmd  (45 min.) toen Frank Herrebout & Leo van Maaren het script tot leven brachten op basis van filmfragmenten uit de jaren ’20 en een nieuwe jazzsoundtrack van Wouter van Bemmel. 

Daarna volgt 'The Abyss' (37 min.), een stille film met begeleiding rond  de muze van Van Ostaijen, een van de allereerste filmgodinnen ooit (Kenners beweren dat twerken reeds anno 1921 in volle schwung was), waarvoor hij verscheidene gedichten schreef - die we u uiteraard live zullen brengen. Meer info en tickets voor deze special vind je binnenkort hier. 

Het Filmhuis Mechelen zet zich in voor de betere film in de binnenstad en kan genieten van de onvooorwaardelijke steun van zijn duizenden vrijwilligers. Check zeker hun programma eens! 

Inkom: €7.00 standaard - €5.00 euro (met seizoenskaart Filmhuis) - €1.50 UITpas met kansentarief Mechelen

Deel dit evenement

bottom of page