top of page

za 27 jan

|

Kuub

De Sprekende Ezels Deluxe + FUIF

Deze deluxe editie van De Sprekende Ezels is de afsluiter van de officieuze 12 uur van de poëzie op zaterdag 27 januari. Gratis laagdrempelig mini-festival voor àl je talenten: comedy, poëzie, muziek, hamsterslingeren, hypnose, buikdansen ... Kom dat zien, horen en voelen! Doet dat mee!

De Sprekende Ezels Deluxe + FUIF
De Sprekende Ezels Deluxe + FUIF

Tijd en locatie

27 jan 2024, 19:30 – 27 feb 2024, 21:30

Kuub, Minderbroedersgang 3A, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Op deze deluxe Maandrang editie hopen we àlle dichters en dichteressen en hun minnaars en minaressen die vandaag meedoen aan Maandrang te mogen verwelkomen, bewierroken en verafgoden! Voor deze Deluxe editie die plaatsvindt binnen het poëziefestival Maandrang worden alle registers opengegooid. Verwacht alleen de meest getalenteerde gestoorden der aarde. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra-tis!

Wie we voor deze dolle editie alvast uit de kast, vanop zolder, uit de frigo en sushigewijs stomend uit de sauna wisten te vissen:

Kankerman, het alter ego van iemand anders, die werk uit zijn eerste bundel komt brengen en u tekstgewijs even met de ogen laat draaien à la wa was daaaaa. Men spreke het driemaal ende scheepsrechtsgewijze uit alsof De Amoureuze Airfryzer zélve uwe weledele derrière achternazit: ruitenwissersproeistof, ruitenwissersproeistof, ruitenwissersproeistof! 

Tom Driesen is een dichter/ theatermaker die in 2010 debuteerde met de dichtbundel Pizzeriaromantiek, in 2017 volgde ‘Vaderhanden’ en later nog ‘Inschepen en vertrekken’. Hij maakte ophef door in stoepkrijt een gedicht van 5km op de voetpaden van zijn stad te schrijven en was stadsdichter van Turnhout. Anno 2016 begint Tom aan een carriere in poetryslam: hij nam twee keer op rij deel aan de halve finale van het NK poetryslam en mocht voor Vlaanderen naar het EK poetryslam in Milaan. Ik lanceerde droombazuinerook op instagram @droombazuiner.In 2023 stond hij nog op Manifiesta, de Amai Awards Nederland, en het hoofdpodium van Zuiderzinnen.

Emma Durant, gewoon om u nog even omver te komen blazen, experimenteert met taal op een eigenzinnige manier, gebruikt woorden zonder enige samenhang en haalt structuren uit elkaar. Het spookt er van stereotypen die ze uitvergroot over het vrouw-zijn. Ze is niet enkel een woordkunstenaar want daarnaast is ze ook bezig beeldende kunst en performance. Ze situeert zich het liefst van al in niemandsland, in de trein onderweg en haar favoriete kleur is rood!

Don Vitalski blogt al 19 jaar strikt dagelijks en is de officiële Antwerspe Nachtburgemeester. In de jaren 90 maakte hij furore met zijn wild om zich heen schoppende rock & roll-cabaret-groep Circus Bulderdrang. Vervolgens verdiepte hij zich in het schrijven van stuntgedichten en romans, en hoogst virtuoze humoristische one man shows. Heden ten dage staat hij voornamelijke geboekstaafd als de CEO van de strikt wekelijkse DinsdagClub, die een revue betekent van alle mogelijke podiumgenres door elkaar. Aan De Sprekende Ezels heeft Don Vitalski inmiddels een tiental keer meegedaan, vooral in de àllerprilste beginjaren van dit event.

De Sprekende Ezels is een experimenteel laagpodium voor poëzie, woord, muziek, comedy, hamsterslingeren, … Alles wat je binnen 10 minuten voor elkaar krijgt op één van onze podia en geen lelijke vlekken achterlaat, is welkom. Over mooie vlekken kan onderhandeld worden.

Al wie ook maar enige mate van menselijke contouren vertoont mag het podium op. Het is een plek waar je je eerste ervaring kan komen opdoen, maar net zo goed nieuw werk kan komen uitproberen.Er valt dan ook geen fluit te winnen. Behalve misschien ervaring, een extra streepje zelfkennis, applaus van soortgenoten, en veel te weinig drankbonnetjes tegen de zenuwen. Het enige dat je nodig hebt om deel te nemen is goesting. De Sprekende Ezels is géén wedstrijd! Inschrijven doe je hier, wegblijven doe je niet! 

Deel dit evenement

bottom of page