top of page

za 27 jan

|

Boekhandel de Zondvloed

Didi de Paris

Op gevaar van non-conformistisch poëtisch engagement, komt Didi de Paris (Newbeat poeet, punker, ex-student aan de Wel Zeer Vrije Universiteit van Hummelgem) uw drang tot shoppen, skincare en Netflix verstoren. Graag gedaan!

Didi de Paris
Didi de Paris

Tijd en locatie

27 jan 2024, 16:00 – 16:20

Boekhandel de Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Didi de Paris is een gedreven dichter, proazaïst en performer. Deze newbeat poeet, punker, ex-student aan de Wel Zeer Vrije Universiteit van Hummelgem,  schreef romans en verhalenbundels, waaronder Maladie d'Amour, Hors d'OEuvre en Voyeur. Hij experimenteerde al vroeg in de jaren negentig van de twintigste eeuw met digitaal publiceren. Hoewel hij al in 1981 optrad tijdens de Nacht van de Poëzie te Utrecht, debuteerde hij pas in 2011 als dichter met Boks.Hij bracht drie prozawerken bij In de Knipscheer uit en is  medewerker aan De Brakke Hond, Gonzo Circus en Rottend Staal. Gratis maar op gevaar van non-conformistisch denken te bewonderen in De Zondvloed.

Om u een idee te geven van de gezonde geestelijke tegendraadsheid van Didi De Paris, citeren we graag Joost Zwagerman: Ik houd het erop dat we hier te maken hebben met een de letteren tartende kamikaze-actie die geen enkele buitenstaander, ook niet de meest goedwillende recensent, ook ik niet, blijkt te kunnen bevatten, laat staan waarderen. En zo hoort het ook.

Foto (c) Kris J. Y. Verdonck

Deel dit evenement

bottom of page