top of page

za 27 jan

|

De Zondvloed

het balanseer beweegt: een poëtische staalkaart

Op Maandrang brengt uitgeverij het balanseer avant-garde poëzie op het scherpst van de snede met Arno van Vlierberghe, Dominique de Groen en Jess De Gruyter. Helaas, ook dít mag u zeker niet missen!

het balanseer beweegt: een poëtische staalkaart
het balanseer beweegt: een poëtische staalkaart

Tijd en locatie

27 jan 2024, 17:00 – 19:00

De Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Sinds 2007 is uitgeverij het balanseer toonaangevend wat avant-garde poëzie in de lage landen betreft. Op deze woeste en wilde activiteit van Maandrang presenteren zij een staalkaart van hun poëtisch verlangen in samenwerking met De Zondvloed, een onafhankelijke en heerlijke boekhandel met koffie die ook lid is van Confituur, een belangenvereniging en kleurrijk verbond van 25 boekhandels die hun onafhankelijkheid hoog in het vaandel dragen met een grote liefde voor het boekenvak.

Arno van Vlierberghe is dichter, performer en boekhandelaar. Zijn werk verscheen onder andere in nY, Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina, Extra ExtraDietsche Warande & Belfort en op hard//hoofd en Samplekanon. Bij het balanseer verschenen zijn fel bejubelde debuutbundel Vloekschrift (2017) en Ex Daemon (2022). Momenteel werkt hij aan scabreuze porno.

Van Jess De Gruyter verschenen eerder twee dichtbundels bij het PoëzieCentrum: en teksten van zijn hand werden gepubliceerd in De Brakke Hond, Deux Ex Machina, nY, Alphavillle.Hij tourde met de dichtersshow Boest door Vlaanderen, schreef een avantgardistisch comic book, realiseerde videoportretten van belangwekkende Vlaamse kunstenaars, vond een vrouw, kocht een huis en verwekte ten slotte een kind. Hij leest nooit voor uit eigen werk. Bij het balanseer verscheen van Jess De Gruyter Zo meteen gaat deze kogel een hoop rotzooi aanrichten (2015) en Als ik je neersteek gorgel je voortreffelijk (2019). Jess De Gruyter leest nooit voor uit eigen werk - een beetje een literaire nachtelijke zonsverduistering, zo zeldzaam is dat! .

Marc Kregting werd geboren, moest op een gegeven moment naar school en zo ging het verder. Sinds 1989 publiceert hij essays, verhalen en poëzie in tijdschriften, kranten en boeken.  Hij beheerde het literaire tijdschrift de Biels, als pianist en componist verzorgde hij jazzfunkoptredens, over bassist Jaco Pastorius maakte hij met Femke Hoyng de animatiefilm Used to be a. Marc Kregtings literaire doopceel: http://kregtingarchief.blogspot.com/. . Deze man heeft al veel te veel gepubliceerd om op te sommen, dus klik op de link, jongelui! De vriendelijke mens is zijn nieuwe bundel.

Nele Buyst brengt in avant-première werk uit haar bundel CORPS, poreus die in mei bij het balanseer verschijnt.Eerder publiceerde zij al Regels en Wat we leerden van het meer.  Gedichten van Nele Buyst verschenen in tal van literaire tijdschriften zoals Poëziekrant, Deus ex Machina  en Kluger Hans  en op on line fora zoals Het Gezeefde Gedicht . In 2014 won ze de Poemtata Poëziewedstrijd.Ze is ook gastschrijver bij nY.

Bob vanden Broeck schrijft en knutselt. Hij houdt van vogels en hij is docent Kunst- en Cultuurgeschiedenis aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Zijn poëzie verscheen al in/op onder andere nY, DIG, De Revisor en Het Liegend Konijn. Momenteel werkt hij aan Je zit op een stoel, een roman die zich afspeelt in een kantoor omgeven door mist en duisternis.Bij het balanseer verscheen in 2023 zijn poëziedebuut de richting is richting omleiding.

Dit hele zootje, deze hele fantastische line-up, de hele mikmak en deze waanzinnige bovenzintuiglijken zijn gratis te bewonderen en aanbidden - al kan er wel eens best wat volk zijn als zij al hun groupies meenemen. Rep u! (En nu die 5 profielfoto's bijeen plakken op 1 beeldje. Alsjemenauwauwauw...)

Foto Arno van Vlierberghe (c) Catherine Lemblé

Foto Jess De Gruyter (c) RR

Foto Marc Kregting (c) Patrick Verbeeck 

Foto Nele Buyst (c) Nele Buyst

Foto Bob vanden Broeck (c) Marianne Hommersom

Deel dit evenement

bottom of page