top of page

za 27 jan

|

Boekhandel Salvator

Maud Vanhauwaert & Emerald Liu en de hang naar het poëtische verlangen

Maud Vanhauwaert & Emerald Liu en de hang naar het poëtische verlangen
Maud Vanhauwaert & Emerald Liu en de hang naar het poëtische verlangen

Tijd en locatie

27 jan 2024, 13:00 – 14:30

Boekhandel Salvator, Befferstraat 5, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Maud Vanhauwaert schrijft en maakt. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ (2011, uitgeverij Querido) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig_’ (2014, Querido) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck- wedstrijd. Ze is dochter van Pol en Daniëlle en tweelingzus van Julie. Ze woont samen met Limore en Perèz en met een venijnige straatkat, De Kleine Charlemagne. Soms zou ze een xylofoonspeler willen zijn, zodat ze elke dag hout kon afkloppen.

Emerald Liu is schrijver, journalist, en dichter. Ze schreef eerder voor onder andere The Millions, Drawing Matter, en Far-Near. In haar werk speelt ze met verschillende zintuigen en haalt ze haar inspiratie uit zowel het wetenschappelijke als uit verschillende culturen om zo een open dialoog te creëren binnen elk stuk. 

Beiden dragen voor uit eigen werk. Of uit elkaars, wie weet. Maar het zal wel onwaarschijnlijk betoverend zijn. Laat uw poëtische ziel redden die dag, in boekhandel Salvator, vlakbij de Grote Markt. Salvator bestaat reeds sinds 1932 en wasin 2012 medeoprichter van Confituur, het nieuwe samenwerkingsverband van de onafhankelijke Vlaamse boekhandels.

Inkom: u mag zich gratis omver laten blazen door het talent van deze topdichteressen!

Foto Maud Vanhauwaert (c) Jimmy Kets

Foto Emerald Liu (c) Marianne Hommersom

Deel dit evenement

bottom of page