top of page

do 01 feb

|

Kunstencentrum nona

Oerhert Jazzlab / Album Release Tournee + Eve Beuvens

Vanavond duiken we onder in een wereld vol intimiteit en poëzie. Met de combinatie van de bedwelmende pianiste Eve Beuvens en de kruisbestuiving in triovoorstelling OERHERT gaat kunstencentrum nona breder dan ooit. .

Oerhert Jazzlab / Album Release Tournee + Eve Beuvens
Oerhert Jazzlab / Album Release Tournee + Eve Beuvens

Tijd en locatie

01 feb 2024, 20:30 – 22:15

Kunstencentrum nona , Begijnenstraat 27, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Met hun eerste Jazzlab-tournee van 2024 duikt kunstencentrum nona  onder in een wereld vol intimiteit en poëzie. Door de combinatie van pianiste Eve Beuvens en de triovoorstelling OERHERT gaan we breder dan ooit. De soloconcerten van Eve zijn al net zo bedwelmend als de kruisbestuiving van woord en muziek bij OERHERT. Tickets voor het oerdier hierhierhier bij de verschrikkelijk versmachtend goede inpiratoren van kunstencentrum nona.

Pianiste Eve Beuvens debuteerde in 2009 en speelde zich in de kijker met haar eigen kwartet, het Heptatomic Septet en het Mikael Godée Eve Beuvens Quartet. Recent is ze zich ook gaan toeleggen op solowerk. Dat leidde in 2021 tot haar eerste soloalbum Inner Geography, een even persoonlijk als introspectief statement waarmee ze eigen en andermans muziek onder handen nam. Ook live regeren de verbeelding en heruit- vinding, via intimistische, geïnspireerde concerten waarin Thelonious Monk én Dolly Parton opduiken.

piano: Eve Beuvens

Astrid Haerens schrijft proza, poëzie en non-fictie.  Voorjaar 2022 verscheen haar poëziedebuut Oerhert. In Oerhert onderzoekt Haerens de effecten van onderdrukkende systemen en grensoverschrijdend gedrag op een vrouwenlichaam. Oerhert won de Poëziedebuutprijs 2023 en werd genomineerd voor  de Herman de Coninckprijs en de C. Buddingh’-prijs 2023.

OERHERT is een immersieve en intimistische luisterervaring die  Astrid Haerens' poëzie combineert met nieuwe muziek van Mariske Broeckmeyer en Jasmijn Lootens. In 2022 werkten Haerens en Broeckmeyer voor het eerst samen aan dit literaire project rond vrouwelijkheid en maatschappelijk engagement, gevoed door hun gedeelde liefde voor experimentele muziek, improvisatie en jazz. Samen met celliste Jasmijn Lootens, die klassieke scholing met elektronische muziek combineert, duiken ze nog dieper in de cross-over tussen poëzie en muziek. Ze stellen meteen ook hun album Anger’s Family Tree (W.E.R.F. Records) voor.

Foto (c) Kelly De Block

Deel dit evenement

bottom of page