top of page

za 27 jan

|

Het Predikheren

Open Boek met Maarten Inghels +Johannes Is Zijn Naam

Geloof ons niét op ons woord en komt dat luisteren: Vlaanderens meest technologische 'poet and vagabond' is tevens beeldend kunstenaar, schrijft gedichten met de GPS en veracht ChatGPT. Voor u komt hij een boekje van zijn meest intieme zieleroerselen opendoen. Doen! Zien! Luisteren!

Open Boek met Maarten Inghels +Johannes Is Zijn Naam
Open Boek met Maarten Inghels +Johannes Is Zijn Naam

Tijd en locatie

27 jan 2024, 11:00 – 12:30

Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Tijdens deze editie van Open Boek ontvangt gastvrouw Greet Pluymers Maarten Inghels. Maarten  debuteerde in 2008 met Tumult in de Sandwich-reeks van oud-Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij en was van 2016 tot 2018 stadsdichter van Antwerpen. Daarnaast is Maarten ook coördinator van De Eenzame Uitvaart, een prachtinitiatief bij de uitvaart van eenzame overledenen. De dichter, auteur en kunstenaar geeft je een inkijk in zijn boekenkast en vertelt over wat hem bezighoudt op cultureel vlak. Ook muziek speelt een prominente rol.

Hij is een multidisciplinair kunstenaar, (GPS-)dichter en schrijver, en maakt boeken, video’s, performances en installaties. In januari 2023 liet Inghels voor DeWereld van Sofie  ChatGPT in zijn plaats een gedicht schrijven: '... het is een heel slecht gedicht. Het eindresultaat is zo patriottisch, spotgoedkoop en eendimensionaal dat elk conservatief stadsbestuur hier de ideale Stadsdichter in handen heeft.' Hier bestel je binnenkort tickets voor deze prachtige ziel.

Als muzikale gast brengt Maarten Johannes is Zijn Naam mee. Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van wijlen The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Nu debuteert de Gentse Oostendenaar verrassend solo. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths.

Inkom: €7.00 basistarief - € 1.50 UiT-pas met kansentarief

Foto (c) Joris Casaer

Deel dit evenement

bottom of page