top of page

za 27 jan

|

Boekhandel Salvator

Pat Donnez & Elvis Peeters en de hang naar het poëtische verlangen

Podiumbeesten aller landen, verenigt u! De ene maakt veel tamtam, de andere poëzie (en vroeger radio op Klara). Allebei zijn ze suckers voor wat schoon, prachtig en onbeschrijflijk is. Een lezing als geen andere.

Pat Donnez & Elvis Peeters en de hang naar het poëtische verlangen
Pat Donnez & Elvis Peeters en de hang naar het poëtische verlangen

Tijd en locatie

27 jan 2024, 10:00 – 11:30

Boekhandel Salvator, Befferstraat 5, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Pat Donnez is een meester van vele ambachten. Na zijn carrière bij de radio, legt hij zich toe op schrijven, interviewen, performen en lezingen geven. Hij heeft ook een groot hart voor de poëzie. Toen hij stadsartiest was in Mechelen schreef hij het stadsgedicht M. In die periode ijverde hij voor een literair wellnesscentrum in het vervallen Predikherenklooster via rondetafelgesprekken en bevragingen. Vanuit dit vertrekpunt kreeg Het Predikheren meer en meer vorm tot wat het nu is. In 2020 maakte hij Poëzie met Pat, een reeks voor VRT Max met eigen gedichten.

Elvis Peeters is het muziekpseudoniem van Jos Verlooy en tevens het schrijverspseudoniem van het duo bestaande uit Verlooy en zijn vrouw Nicole van Bael. Hun romans werden genomineerd voor belangrijke literaire prijzen, de roman Wij werd verfilmd, en hun kinderboek Meneer Papier en zijn meisje won de Zilveren Griffel.   Een waar podiumbeest, frontman geweest van Aroma di Amore, en nu nog steeds zanger bij Wilderman. Zijn meest recente dichtbundel Ontwrichte gedichten werd eind 2022 uitgegeven door het Poëziecentrum

In het kader van het Mechels poëziefestival Maandrang dragen zij eigen werk voor in boekhandel Salvator,  een stijlvolle onafhankelijke boekhandel in het hartje van Mechelen, vlakbij de Grote Markt. Salvator bestaat reeds sinds 1932 en wasin 2012 medeoprichter van Confituur, het nieuwe samenwerkingsverband van de onafhankelijke Vlaamse boekhandels.

Inkom: gratis 

(c) Foto Pat Donneez: Hartmut De Martelaere

(c) Foto Elvis Peeters: Stephan Vanfleteren

Deel dit evenement

bottom of page